FOTO: MARCO HOKKE

FOTO: MARCO HOKKE

DOMPEL JE ONDER iN DE VERLiCHTE STAD

Maak je klaar voor Alkmaar Light Festival op 4 en 5 november! Het eerste weekend nadat de wintertijd is ingegaan verandert Alkmaar in één groot lichtspektakel. Met lichtshows op gebouwen, muziek, live theater en bijzondere lichtobjecten in straatjes en op pleinen beleef je de stad zoals je dat niet eerder deed. Ga lekker op pad met je gezin, vriendinnen of partner en laat je verrassen!

 

Dompel je onder in de verlichte stad

DATA & TIJDEN

PRIJZEN

Ticketprijs: 6,50 (voorverkoop). Op 4 en 5 november betaal je 9.50 voor een enkel ticket en 30,00 voor een familieticket. => VRIJDAG UITVERKOCHT

Familieticket: €21,00

OVER HET FESTIVAL

Alkmaar Light Festival is een wandelroute waarbij je onderweg van alles tegen komt: van monumentale licht- en videokunst, een gigantische koningsspin tot verlichte schepen met muziek, zang en dans. Van robots tot operazangers in steegjes. Met wow-momenten, stille verwondering en uitbundig genieten. We nodigen je uit om de stad in een nieuw licht te zien.

DE ROUTE

Een heerlijke wandelroute leidt je langs nieuwe architectuur en cultuurhistorie, door nieuwe stadsdelen naar iconische pleinen. De route is ongeveer 3 kilometer. 

 

Daarnaast zijn er veel ondernemers die mee doen langs de route. Voor een overzicht kijk hier. 

HIGHLIGHTS

Een spectaculaire projectie op de prachtige Ringersfabriek

Een muzikaal lichtkunstwerk met 1848 relais uit 300 sloopauto’s

Een fantastische videoshow op de Waagtoren

BORRELS EN BITES

Er zijn verschillende horeca gelegenheden die de heerlijkste hapjes en drankjes aanbieden tijdens Alkmaar light festival. Je vindt ze op verschillende plekken langs de route. 

FAQ / VEELGESTELDE VRAGEN

De antwoorden op veelgestelde vragen vind je op deze pagina. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op, via  info@alkmaarlightfestival.nl.

Alkmaar Light Festival is voor alle leeftijden toegankelijk. Voor € 21,00 koop je een familieticket, geldig voor max. 2 volwassenen en max. 3 kinderen (t/m 12 jaar).

Er zijn 3 startplekken, hier vind je tevens de kassa’s:
1. Bij de Schelphoek (parkeren in de Schelphoekgarage)
2. Op het Waagplein (OV, binnenstadgarages)
3. Op het Ringersplein, ingang Noorderstraat (let op: het Ringersplein aan de andere zijde is afgesloten) (parkeren in Kanaalschiereiland)

De route is eenrichtingsverkeer. 

Een ticket voor de hele route is € 6,50 in de voorverkoop en € 9,50 aan de deur. We geven de stad graag iets cadeau: de projectie op het Waagplein kun je gratis bewonderen. De rest van de route is afgezet.

Op 3 november gaan we op locatie de video’s mappen op gebouwen (o.a. Waagtoren, Ringersfabriek). En alles uitproberen op de Laat Oost: daar vind je de Creative Hub. Ook op de Bierkade wordt er getry-out. Je kunt op 3 november dit gratis bezoeken. Zo krijg je een kijkje achter de schermen en zie je hoe techniek en kunst met elkaar verweven worden.

Het festival gaat ook door als het slecht weer is. Trek je regenjas en laarzen aan. Liever geen paraplu, want dan zien je medebezoekers te weinig.

Afhankelijk van hoe lang je stil staat op plekken duurt de route 1,5 tot 2 uur.

De volledige wandelroute is 3 kilometer.

De Creative Hub is op de Laat Oost. Dit wordt de plek waar kunst en techniek samenkomen, waar uitwisseling,
ontmoeting en inspiratie centraal staan. Laat je
uitdagen en verwonderen!

De transactiekosten zijn € 2,- per bestelling (dus niet per ticket). Aan de deur zijn de tickets € 9,50 per stuk, dus het is altijd goedkoper om online te bestellen. 

Als het kan, kom dan met de fiets of het OV; het is druk in de stad. Vanaf Alkmaar centraal is het zo’n 10 min lopen naar het Waagplein. Je kunt ook nog een stukje met de bus, stop dan op de Kanaalkade. 

Kom je met de auto, dan kun je parkeren in de diverse parkeergelegenheden op Overstad (als je vanaf het noorden naar Alkmaar komt) of parkeergarage Kanaalschiereiland. Je parkeert het handigst in de Schelphoekgarage (als je vanaf het zuiden naar Alkmaar komt). Daarnaast zijn er parkeergarages in de binnenstad. Check hier alle parkeermogelijkheden.

Je hond kun je beter thuislaten. In de route komen we door twee kerken en daar kan je hond niet mee naar binnen.

De route is rolstoelvriendelijk. Een toilet voor minder validen vind je in de Eendracht in ’t IJkgebouw.

SCHRiJF JE iN
VOOR ONZE NiEUWSBRiEF

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Alkmaar Light Festival? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

[instagram-feed]